Санаторії Одеська область : санатории Одесская область : Sanatoriums Odessa region

Одеса - одне з найкрасивіших міст чорноморського узбережжя.

У 2014 році цьому Одесі виповниться 220 років. Нехай за європейськими мірками це молоде місто, він все-таки має величезну багату історію і свій колорит. Заснований казковий чорноморський місто було ще в 1794 році Катериною II. Російська імператриця вирішила, що країні необхідний порт на Чорному морі. Це, на думку Катерини II, сприяло розширенню зв'язків з Європою.

За однією з легенд Герцог Де Рішельє, перший мер міста, вирішив побудувати таке місто, який перевершив би за красою навіть Париж. З перших днів місто обіцяв бути таким же чудовим, як і Санкт-Петербург і Північна Пальміра, тому став знаменитий як Південна Пальміра. Одеса відома своєю красивою архітектурою та культурними традиціями. Жителі міста пишаються й захоплюються тим, що саме в їхньому рідному місті жили багато письменників, художники і науковці: Пушкін, Пирогов, Менделєєв, Мечников, Бунін.

Як відомо, відпочинок на Чорному морі в Одесі, не обмежується тільки лише денними розвагами. Вночі в місті починається своя, повна веселощів життя. Після настання темряви свої двері відкривають численні ресторани, бари і нічні клуби.

Визначні місця Одеси

Одеса це місто, яке відоме своїм неперевершеним гумором, самобутністю і колоритом. Ці місця багаті історією та визначними пам'ятками. Можете бути впевнені, що відвідавши курорти Одеси, ви отримаєте море спогадів, нудьгувати Вам тут точно не доведеться.

Також як Париж знаменитий своєю Ейфелевою вежею, Потьомкінські сходи є символом Одеси. Кожен, хто відвідує це місто, вважає справою честі пройти всі 200 ступенів від початку і до кінця.

Ще однією визначною пам'яткою славного міста Одеси є всесвітньо відомі катакомби, які тягнутися безліччю лабіринтів площею від 800 до 3-х тисяч кілометрів. Їх по праву можна назвати справжнім дивом світу.

Є в місті і оперний театр, який був побудований за проектом віденських архітекторів. Одеський оперний театр прекрасний і всередині, і зовні, до того ж входить у відому колекцію театрів Європи. Будівля захоплює погляд великою кількістю арок, колон і скульптур, позолотою, оксамитом і дзеркалами.

У тринадцяти кілометрах від Одеси, на північно-заході узбережжя, розташований Куяльницький лиман - це безцінний природний джерело сульфідно-мулових грязей і ропи (насиченого сольового розчину). Лиман унікальний по цілющих властивостях і в історичному відношенні.

Одеса багата монастирями і православними храмами, кожен них має свої святині і історію.

Санаторії та курорти Одеси

Санаторно-курортна галузь Одеси та області - це оздоровниці, в основному зосереджені в районі Французького бульвару, а також санаторії курортів “Куяльник” та “Затока”. У них усіх є високі рівень діагностики і лікування, санаторії Одеси мають колективом висококласних професійних лікарів зі світовими іменами. Оздоровниці багаті лікувальними грязями і мінеральними водами. Всі ці подарунки природи санаторії використовують повною мірою.

Хотілося б відзначити, що придбання путівки на санаторно-курортне оздоровлення подібного рівня обходитися значно дешевше, ніж, наприклад, лікування в Краснодарському краї і санаторіях Підмосков'я. У санаторіях Одеси можна тільки пройти курс лікування та оздоровитися, тут з'являється можливість познайомитися з одним з найцікавіших міст світу. Прогулянки по Дерибасівській, Арнаутській, Французькому бульвару - все це залишить незбагненне враження у кожного туриста. Так, що будьте впевнені, вибір Одеси для оздоровлення та відпочинку дуже правильний. Вдала можливість суміщення санаторного лікування, купання на море, екскурсійної програми та відпочинку - це те, що вам потрібно.

Одеські курорти розташовані на узбережжі Чорного моря. Географічне положення і зумовлює лікування за допомогою дарів моря (морської води, солей, мулу, водоростей і т.д.). Не варто забувати і про лікувальні властивості цілющого морського повітря, насиченого різними і мінералами та мікроелементами. Це зміцнює здоров'я і дає приплив сил і заряд бадьорості.

Одеський край багатий лікувальними грязями, лікувальними і столовими мінеральними водами, різними за складом. Все це активно застосовується в санаторно-курортному лікуванні Одеських курортів. Особливо популярні мулові грязі і ропи з Тузловських солоних озер, Хаджибейського та Куяльницького лиманів.

Характерні для Одеси природно-кліматичні чинники дають можливість ефективно лікувати велику кількість захворювань шкіри, цереброваскулярних та серцево-судинних патологій, недуг опорно-рухового апарату, ЛОР-хвороб, стоматологічних захворювань (хронічні отити, синусити, фарингіти, тонзиліти, ларингіти, кохлеоневріти, приглухуватості). А ще захворювань органів зору (увеїт, кон'юнктивіт, неврити зорового нерва різної природи, блефоріт, міопії, амбліопія, далекозорість), захворювань органів дихання не туберкульозної природи, ендокринної системи та шлунково-кишкового тракту.

Одеські санаторії оснащені сучасним фізіотерапевтичним та діагностичним та обладнанням, яке дозволяє проводити кваліфіковану і якісну санаторно-курортну допомогу. Ще в Одеських клініках широко застосовується фізіотерапія за показаннями майже всіх захворювань. Успішно застосовуються методи фосфо електростимуляції та лазеротерапії.

Всі відпочиваючі можуть пройти в санаторіях Одеси різні водні процедури, такі як морські купання, загальні та місцеві ванни з мінеральною і морською водою, яка підбирається залежно від захворювання, лікувальні душі та ванни (сульфідні, сульфатні, вуглекислі, перлові, хвойні, сірководневі ванни з додаванням лікарських трав), підводний душ-масаж і гідромасаж. Пацієнти здравниць цього краю можуть отримати послуги професійного масажиста (вакуумний, класичний, апаратний, сегментарний масаж)

У лікуванні на курортах Одеси широко використовується теплогрязелікування. Видобуваються в Одеській області, цінні за своїм складом та якістю мулові грязі, ропи, не поступаються грязям Мертвого моря.

Грязелікування - один з головних помічників в лікуванні багатьох хвороб різноманітних органів і систем (шкіри, опорно-рухового апарату, запальних захворювань).

При лікуванні хвороб верхніх і нижніх дихальних шляхів величезне значення відіграють методики інгаляційного введення лікарських препаратів. Не варто забувати, що цілющими властивостями володіє і свіже чисте морське повітря. У ньому міститься велика кількість мікроелементів: натрій, йод, бром, кальцій, калій. Вони потрапляють у дихальні шляхи через слизові оболонки в кровотік. Завдяки цьому благополучно лікуються захворювання легень, ендокринної, нервової та імунної системи, верхніх і нижніх дихальних шляхів.

Санаторії курорт Одеса

Мапа Санаторії курорт Одеса, Одеська область, Україна


Переглянути Санаторії місто-курорт Одеса на карті більшого розміру





Sitemap - Карта сайта Український некомерційний туристичний сервер - довідник RSS-news Український некомерційний туристичний сервер - довідник
MySQL: 0.0009 s, 1 request(s), PHP: 0.0337 s, total: 0.0346 s, document retrieved from cache.



Яндекс цитирования




Файне місто Трускавець - некомерційний сайт курорт Трускавець :: Прекрасный город Трускавец - некоммерческий сайт курорт Трускавец :: Wonderful Town Truskavets - unofficial site Truskavets Файне місто Трускавець - форум - некомерційний сайт курорт Трускавець :: Форум Прекрасный город Трускавец - некоммерческий сайт курорт Трускавец :: Forum Wonderful Town Truskavets - unofficial site Truskavets Прекрасный город Трускавец - некоммерческий сайт курорт Трускавец :: Файне місто Трускавець - некомерційний сайт курорт Трускавець :: Wonderful Town Truskavets - unofficial site Truskavets